Isukki meidän

Kuusankosken Teatterin nuorisoteatteriryhmä esittää:

ISUKKI MEIDÄN


Kuusankosken Teatterin nuorisoteatteriryhmä valittiin keväällä 2020 mukaan Työväen Näyttämöiden Liiton Nuori Näyttämö –hankkeeseen. Ryhmä aloitti kokoontumiset elokuussa 2020 ja alkoi hankkeen tiimoilta työstää esitykseksi Okko Leon myyttistä cyberpunk-näytelmää "Isukki". Joulukuun -20 alussa koronaviruspandemia sulki Kuusankosken Teatterin ovet ja pakotti nuorisoteatteriryhmän siirtymään etäkokoontumisiin. Varsin nopeasti kävi selväksi, että lähikokoontumisiin ei olla palaamassa aivan pian. Jotain piti keksiä.

Alkuperäinen ”Isukki” on kertomus teini-ikäisestä Aatoksesta ja hänen äidistään Juliasta. Julia riippuu Aatoksessa kiinni, koska Aatos on kaikki mitä hänellä on: perheen isä on lähtenyt Aatoksen ollessa pieni ja jättänyt Julian ja Aatoksen elämään tyhjyyttä ja kipua kumisevan aukon. Kun Aatos ihastuu kapinalliseen Millaan, on äidin otteesta päästävä irti. Ratkaisisiko ongelman kyborgi-isä, nykyteknologian luoma apuväline ihmiseen ikävään?

Nuorisoryhmän käsittelyssä Isukista muodostui yhdeksän nuorten itsensä kirjoittaman monologin sarja, joiden kautta Isukin tarina kerrotaan. Teos sai nimekseen "Isukki meidän". Teoksessa ääneen pääsevät Aatos ja Julia, mutta myös muun muassa naapurin Esko, Millan kaveri Lyydia, yksinäinen metsästäjä Aino ja menestynyt talk show –juontaja Anne. Millainen on Isukin tarina sivullisten silmin?

”Isukki meidän” on kertomus läheisriippuvuudesta, ikävästä ja menetyksestä, tyhjyydestä ja sen täyttämisestä. Mihin kaikkeen ihminen on rakkauden edessä valmis? Joskus kaipaus on kauniimpaa kuin kaipauksen kohde.

Tekijänoikeudellisista syistä monologiteos ei ole yleisessä jakelussa. Teosta pääset katsomaan ilmoittamalla halukkuudestasi sähköpostitse osoitteeseen kuusankosken.teatteri@kouvola.fi. Vastausviestissä saat maksutta linkin, jonka takaa löytyy tallenne teoksesta.