Teatterikävijän ABC

Aluksi
Harkitsetko vierailua Kuusankosken Teatteriin? Hienoa, tervetuloa! Tältä sivulta löydät kaikki käytännön faktat aasta ööhön!
 
Esteettömyys
Kuusankoskitaloon on esteetön sisäänpääsy. Ala-aulasta löytyy portaiden lisäksi hissi, jonka avulla voit siirtyä yläkertaan. Pyörätuolipaikan ja avustajan lipun voi varata tai ostaa Kuusankoskitalon lipunmyynnistä. Avustajan lippu on ilmainen. Teatterisalissa on kuusi pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat vasemmalla katsomon yläpuolella. Myös Kuusankoskitalon ulkonäyttämölle on esteetön pääsy.
 
Lipunmyynti
Tarkat tiedot Kuusankosken Teatterin lipunmyynnistä löydät Lipunmyynti –sivulta. Sivulta löydät teatterin lippujen myyntipisteet sekä teatterilla käyvät maksuvälineet.
 
Lippujen tarkastus ja käsiohjelmat
Pääsyliput tarkistetaan esitystilan ovella. Mahdolliset alennukseen oikeuttavat todistukset tarkistetaan lippujen oston yhteydessä. Käsiohjelman saat lipunmyynnistä lipun oston yhteydessä ja jos olet ostanut lippusi ennakkoon, saat sen esitystilan ovelta.
 
Kahvilapalvelut
Kuusankosken Teatterin esityksissä on väliajalla tarjolla kahvia, virvokkeita ja suolaista ja makeaa purtavaa.
 
Korona ja muut sairaudet
Pandemia lienee jo mennyttä aikaa, mutta pörräähän toki koko ajan muitakin tauteja, joten muistetaan hyvät perusohjeet, oli kyseessä sitten korona tai muunlainen räkätauti.
 
Tulethan Kuusankosken Teatteriin vain terveenä ja oireettomana. Jääthän kotiin jos tunnet olosi kipeäksi tai sinulla on oireita.
 
Käsidesiä löydät useasta paikasta sekä Kuusankoskitalon ala- että yläauloista. Voit halutessasi myös käyttää teatterin esityksissä maskia. Jos oma maski on jäänyt kotiin, saat sellaisen esitystilan ovelta.

Muistathan noudattaa hyvää käsi- ja aivastushygieniaa ja pitää huolen turvaväleistä kaikissa Kuusankosken Teatterin ja Kuusankoskitalon tiloissa.
 
Kukat ja lahjat
Jos tahdot tuoda näyttelijöille kukkia tai muita lahjoja, voit jättää ne teatterin lipunmyyntiin tai ovihenkilöille, ne toimitetaan siitä perille. Kesäteatterikaudella kukat menevät parhaiten perille ovihenkilöiden kautta.
 
Narikka
Kuusankosken Teatteri esityksissä ei ole erikseen järjestettyä vartioitua narikkaa. Voit jättää takkisi Kuusankoskitalon ala-aulasta löytyviin naulakoihin tai ottaa takin mukaan saliin. Otathan kaikki arvoesineet mukaasi saliin. Jos Kuusankoskitalolla on samaan aikaan teatterin esityksen kanssa joku toinenkin tapahtuma, maksullinen ja vartioitu narikka on myös teatterin asiakkaiden käytössä.
 
Ohjelmisto
Tietoa Kuusankosken Teatterin ohjelmistosta löydät teatterin verkkosivujen Ohjelmisto –osiosta. Tietoa löydät myös teatterin Facebook-sivulta www.facebook.com/kuusankoskenteatteri tai Instagramista, jossa löydymme nimellä @kuusankoskenteatteri.
 
Paikat
Paikat Teatterisaliin myydään numeroituina. Lippuja varatessa tai ostaessa voit esittää toiveen siitä missä päin salia tahdot istua ja kunkin esityksen täyttötilanteen mukaan toiveesi pyritään toteuttamaan. Luolanäyttämön ja Kuusankoskitalon ulkonäyttämön paikat ovat numeroimattomat.
 
Parkkipaikat
Parkkitilaa löydät Kuusankoskitalon pihapiiristä. Jos talon piha on täynnä, lähimmät parkkipaikat ovat tien toisella puolella, kauppakeskus Kuusaantorin edessä.
 
Pukeutuminen
Teatteriin olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet. Minkäänlaista pukukoodia tai kravattipakkoa meillä ei ole. Asuksi kelpaa aivan kaikki cocktailmekosta farkkujen kautta lököverkkariin. Tärkeintä on, että tulet ja että sinulla itselläsi on hyvä olla! Teatterisali saattaa syys- ja talviaikaan olla hieman viileä, joten suosittelemme lämmöllä ottamaan mukaan esimerkiksi pitkähihaisen tai hartiahuivin.
 
Reagointi
Teatteri on livelaji, joka herättää tunteita. Saa nauraa jos naurattaa, saa itkeä jos itkettää, saa reagoida, saa tuntea!
 
Tallentaminen
Esitysten kaikenlainen tallentaminen ja nauhoittaminen on tekijänoikeudellisista syistä ehdottomasti kielletty. Ilmoitamme mahdollisista poikkeuksista.
 
Teatterin ja salien sijainti
Kuusankosken Teatteri toimii kahdella näyttämöllä Kuusankoskitalossa osoitteessa Kymenlaaksonkatu 1.
 
Teatterin suurempi sali, 220-paikkainen Voikkaasali, jota myös Teatterisaliksi kutsutaan, löytyy Kuusankoskitalon yläkerran Kymijoen puoleisessa päässä. Aulasta lähtee yläkertaan kahdet portaat, joita molempia pitkin pääset Voikkaasalin edustalle. Hissi löytyy lipunmyyntitiskin oikealta puolelta.
 
Pienempi, 80-paikkainen Luolanäyttämö sijaitsee Kuusankoskitalon kellarikerroksessa. Luolaan kuljetaan Kuusankoskitalon aulan perältä löytyvän gallerian kautta. Luolaan kulkeminen vaatii hieman portaiden käyttöä, joten jos tarvitset apua Luolaan siirtymisessä, olethan yhteydessä teatterin henkilökuntaan, järjestämme vaihtoehtoisen reitin!

Ulkonäyttämö löytyy Kuusankoskitalon sisäpihalta. Ulkonäyttämön esityksiin kuljetaan Kuusankoskitalon pääovien kautta ja kulku itse ulkonäyttämölle tapahtuu talon kahvilan tiloista löytyvän oven kautta.
 
Väliaika
Väliaika kestää yleensä 15-20 minuuttia esityksen yleisömäärästä riippuen. Väliajan loppumisen merkiksi soitetaan kaksi huomiosoittoa. Teatterin ovihenkilökunta huolehtii, että kaikki pääsevät mukaan saliin jatkamaan esitystä.
 
WC-tilat
WC-tilat löydät Kuusankoskitalon ala-aulan perältä.
 
Yleinen teatterietiketti
Kunnioitathan muita katsojia ja teatterin väkeä ja saavuthan paikalle ajoissa, että ehdit mukaan esitykseen. Myöhästyneet katsojat päästämme sisään väliajalla.
 
Yleisen ja yhteisen, kaikki huomioivan viihtyvyyden takaamiseksi toivomme, ettet käyttäisi voimakkaita hajusteita teatterikatsomoon tullessasi.
 
Kun esitys on käynnissä, pidäthän puhelimen ja muut laitteet joko täysin äänettöminä tai suljettuina ja poissa käytöstä. Laitteiden valo katsomossa tai esitykseen kuulumattomat puhelinkeskustelut eivät kuulu teatterikokemukseen.
 
Ööh, olikohan vielä jotain?
Jos sinulle herää mitä vain kysymyksiä liittyen Kuusankosken Teatterin toimintaan ja käytäntöihin, ota rohkeasti yhteyttä teatterin toimistoon, kuusankosken.teatteri@kouvola.fi tai 040 5247202. Toimisto palvelee tiistaisin ja torstaisin klo13-17.
 
Lämpimästi tervetuloa Kuusankosken Teatteriin!